Machiaj profesional

Machiajul de mireasa si cel de sedinta foto au multe caracteristici comune. Cei familiarizati cu arta fotografiei stiu ca aparatul foto are tendinta sa stearga din intensitatea culorilor si aplatizeaza trasaturile, iar daca fata are imperfectiuni,  in fotografie pot iesi cu atat mai mult in evidenta. In consecinta, acest tip de machiaj necesita  atentie deosebita din punctul de vedere al dozarii de culoare si al corectarii eventualelor defecte.  Machiajul trebuie sa fie accentuat, fara sa duca in vulgar, dar sa pastreze acel aspect natural si diafan.

In Romania nuntile tin ca in povesti, iar miresele trec prin atatea traditii, dansuri si imbratisari incat machiajul aplicat trebuie sa reziste eroic. Pentru asta exista tehnici speciale si produse de foarte buna calitate pe care un bun profesionist trebuie sa le aiba.

Cursuri de initiere si perfectionare in machiaj

Exista un cumul de factori care decid cum ar trebui sa arate un astfel de machiaj. Incepand de la stilul personal al clientei, vestimentatia si tipul de eveniment si terminand cu lumina in care se va expune, toate aceste aspecte conteaza si trebuie sa fie coerente.  Dificultatea machiajului nu are legatura cu faptul ca e de zi sau seara (uneori cel de zi e chiar mai problematic, pentru ca lumina naturala demascheaza orice imperfectiune), ci cu gradul de corectare al fetei (discoloratii, acnee, riduri).

Aplicare extensii de gene

Extensiile de gene semi-permanente (fir cu fir) nu trebuie sa fie din par natural, ci sunt realizate din material sintetic. Genele sintetice reactioneaza mai bine la uzura si sunt cel mai putin probabile de a provoca reactii alergice. Genele fir cu fir se aplica pe geana naturala la o distanta de maxim 1 mm fata de pleoapa, in acest fel, adezivul nu afecteaza in niciun mod ochiul si au o durata de 3-5 saptamani. Stilistul trebuie sa evalueze corect forma ochilor si starea genelor naturale si sa creeze un design personalizat.  Extensiile de gene cad treptat, una cate una, de cele mai multe ori impreuna cu geana naturala. Pierderea genelor naturale este un proces firesc de care nu trebuie sa va temeti, ele se regenereaza in mod constant. Aplicarea incorecta a extensiilor va poate smulge prematur genele naturale de aceea stilistul  va avea grija sa vi le protejeze, pentru a va determina sa reveniti la retus. Extensiile fir cu fir sunt optiunea ideala atat pentru un look natural cat si pentru unul dramatic; puteti alege din cel putin 10 dimensiuni, 4 grosimi, 4 curburi si nenumarate culori.  In functie de stilul dorit se pot pune 1, 2 sau mai multe extensii pe o geana (tehnica 2D, 3D, 4D); astfel, se aplica intre 160-260 de gene/ochi, in functie de desimea genelor naturale. Cu tehnici speciale, acest numar poate ajunge la 440 gene/ochi. Timp de aplicare 2,5 ore. Este important sa va informati legat de calitatea extensiilor. Produsele utilizate in cadrul CINEMA MAKEUP STUDIO  sunt cercetate şi dezvoltate in SUA  de compania  Xtreme Lashes, premiata la nivel international, sunt testate oftalmologic  si sunt de cea mai inalta calitate.

Cursuri de automachiaj

Aceste cursuri sunt destinate doamnelor si domnisoarelor care doresc sa invete cum sa se machieze corect. Ele se deruleaza in cadrul Cinema Makeup Studio cu o singura cursanta si tehnicile predate sunt personalizate. Durata cursului este de 3 zile (cca 3-4 ore/zi), dupa cum urmeaza:

ZIUA 1(teorie):

  1. TENUL: tipuri de ten, analiza tenului, textura si culoare; alegerea tipului de fond de ten adecvat
  2. MORFOLOGIA FETEI: analiza trasaturilor si a potentialelor probleme
  3. CROMATICA SI ARMONIA CULORILOR: armonia intre ochi/ par / vestimentatie; armonizarea nuantelor blush/ruj (gloss); produse mate versus produse sidefate
  4. FORMA SI CULOAREA SPRANCENELOR : tehnici de corectare
  5. PREZENTAREA PRODUSELOR COSMETICE: structura de baza a trusei de machiaj
  6. PREZENTAREA USTENSILELOR: tipuri de pensule si alte accesorii.
  7. INTRETINEREA SI CURATAREA TRUSEI DE MACHIAJ
  8. PASI IMPORTANTI IN APLICAREA MACHIAJULUI.

ZIUA 2(practica): MACHIAJUL DE ZI/OFFICE (2 tipuri de machiaj)

ZIUA 3(practica): MACHIAJUL DE SEARA (2 tipuri de machiaj)