Despre mine

Numele meu este Alina Agache, sunt nascuta pe 24 martie 1979,  in zodia incapatanarii dar si a ambitiei, locuiesc in Galati, sunt makeup artist si stilist de gene  si, nu in ultimul rand, sunt sotie si mama a doi baieti extraordinari.

Sunt intrebata frecvent cum am pornit pe acest drum, cum am luat decizia sa urmez o cariera atat de diferita de ceea ce am profesat mai toata viata mea.

Raspunsul ar fi cu atat mai elocvent daca as putea calatori in trecut si as revizita acele clipe in care imi urmaream mama aplicandu-si machiajul in oglinda. Imi amintesc atat de clar sticluta de tus negru si rujul ei rosu, pe care il adoram.  Doar retraind orele intregi petrecute la scoala desenand chipuri si siluete frumoase de femei in spatele fiecarui caiet, as putea explica faptul ca nu eu am ales machiajul, ci el m-a ales pe mine.

Am inteles asta mai tarziu insa, abia la 33 ani, dupa ce am absolvit studii economice si mi-am construit o intreaga cariera in bussiness management. Abia atunci am inceput sa ma ascult, sa ma inteleg si mi-am dat voie sa imi urmez vocatia.

Oarecum sceptica, am batut la usa celor de la Kruger-Brent Agency  si, din clipa in care am luat primele lectii si am tinut  prima data pensulele in mana, am descoperit un nou univers si o noua stare de spirit. Fiecare anxietate a fost inlocuita cu nuante de frumos si de calm, fiecare emotie negativa a fost inlocuita de culoare.

Incurajarile si aprecierea profesorilor mei mi-au intarit credinta ca pot sa am un viitor frumos in machiaj. Au urmat alte cursuri si specializari in machiaj special, teatru, film si body painting. Cu fiecare noua lectie am inteles ca ma aflam unde trebuie  si, intr-un final, am invins toate ideile preconcepute si am renuntat definiv la afacerea mea.

Din acel moment viata mea s-a transformat fundamental, am devenit mai fericita. Zilele mele s-au umplut de emotiile mireselor, de chipurile versatile ale foto-modelelor, de zambetele calde ale proaspetelor mamici… de culoare, de rafinament si de frumos.

In foarte scurt timp am reusit sa acumulez o experienta substantiala. Am avut oportunitatea sa colaborez cu numerosi profesionisti din domeniu. Lucrarile mele au aparut in publicatii locale si la nivel national, in reviste de specialitate. In studioul meu pasesc saptamanal zeci de cliente care ma ajuta in fiecare zi sa devin mai buna.

ADOR SA MACHIEZ! Ador sa primesc rasplata muncii mele din privirea celor care se asaza pe scaunul meu.  Sunt atat de multe lucruri noi si minunate pe care vreau sa le invat si fiecare experienta pe care o traiesc o daruiesc mai departe VOUA: celor care imi treceti pragul, celor care imi acordati increderea in momente cheie din viata voastra sa va creionez un zambet pe buze!

Alina Agache – Makeup Artist